• April 30, 2024

WAT IS EEN PLANT IRRIGATOR EN WAAROM IS IE ZO HANDIG?

Lavendel is een populaire plant. Begrijpelijk, want de heerlijke geur van het blad en de bloemen en de prachtige paarse bloei, maken van elke tuin een stukje Frankrijk.

Soorten lavendel

De gewone of Engelse lavendel (Lavandula angustifolia) is eigenlijk geen kruid, maar een kleine struik. De plant wordt al eeuwen gekweekt door apothekers en in kloostertuinen vanwege de geneeskrachtige werking. Er zijn veel variëteiten van de Engelse lavendel. Onze favorieten:

Lavendula angustifolia ‘Hidcote’ is een paarse bloeier en een sterke plant. Er is ook een variëteit met bloemen, die wit bloeien en langzaam naar roze kleuren. Dit is Lavendula angustifolia ‘Hidcote Pink’. Deze plant wordt 60cm hoog en heeft grijsgroen blad.

De ene plant krijgt het liefst elke dag water en de andere heeft genoeg aan een keer per week. We willen allemaal dat onze planten happy zijn en goed groeien, maar voor het in de gaten houden van dit schema is niet iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er handige hulpmiddelen, zoals de plant irrigators. Wat ze precies doen? Dat leggen we hieronder uit.

Zet de planten in je tuin als de grond al wat warmer is. Mei is een mooie maand om dat te doen. Laat een afstand van 30 cm tot een meter tussen de planten. Als de planten rommelig zijn, snoei je ze terug tot 20cm boven de grond in het vroege voorjaar. Zo hou je de grootte van de plant in toom en stimuleer je de groei van nieuwe takken. Vermijd natte plekken, want de jonge lavendelplant zal dan snel wegrotten.

Een plant irrigator in de vorm van een waterbol vul je met water en steek je stevig in de aarde naast de kamerplant. De irrigator geeft het water vervolgens beetje bij beetje af. Op deze manier drinken planten alleen wanneer ze dorst hebben en krijgen ze precies genoeg water binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *